Kismama ruha mellé magas sarkú cipő?

Amikor elkezd látszani a gömbölyödő pocak, és túl vagy már több csinos és kényelmes kismama ruha megvásárlásán, de szeretnél még továbbiakban is dögösen vagy csak elegánsan megjelenni, ismételten elgondolkozol, hogy felvehetsz-e magas sarkú cipőt, ha igen akkor melyek azok amelyek kényelmesek és biztonságosak számodra. Ha végeztél a kismamaruha készleteid átvizsgálásával, jöhetnek cipők, akár az eddig félretett és mellőzött magas sarkúak is. Előnyben a lapos talpú darabok természetesen: balerinák, tornacipők, flip-flopok. Na de mi a helyzet a magas sarkúakkal?

A vasszigor nem megoldás, nem kell az összesnek búcsút intened. Ha éveken át hordtad őket, tudni fogod, hogy melyikekre számíthatsz továbbra is. A gyártók ma már odafigyelnek arra, hogy a sarok magasságával ne nőjön egyenes arányban a kényelmetlenségi faktor.

Fontos, hogy a lábfejed ne csúszkáljon előre, ne nyomja a cipő orra, ne szorítson oldalt, hiszen egész nap képtelenség arra koncentrálni, hogy megfelelően egyensúlyozz. Nem árt, hogy ha magas sarkút húzol, akkor pihenjen a táskádban egy lapos talpú cseredarab is. Persze az se mindegy, hogy milyen. Fontos, hogy legyen sarokkialakítása, tartsa a bokádat. A teljesen laposak ugyanis legalább annyira kényelmetlenek pár óra után, mint egy rossz magas sarkú. A flip-fopokkal ugyanez a helyzet. Ha a kismamaruháidra oly nagy figyelmet szenteltél, akkor a cipő kérdést is vedd komolyan.

Ami az anyagot illeti, a legjobbak természetesen a vaj puha bőrök, ám ezek igencsak megcsapolják a pénztárcát. Persze inkább szerezz be egy drágább darabot, amit aztán a végletekig nyűhetsz, mint sok olcsó darabot, amik közül egyik sem lesz igazán kényelmes. Arra figyelj, hogy a szintetikus anyagokat kerüld, hiszen ezek nem csak kényelmetlenek, hanem gyakran égetik is a talpat. Sőt, könnyebben izzad benne a kismama lába, amitől a talpa csúszóssá, vagyis veszélyessé válik! Márpedig egy kismamának elesni holmi divat hóbort miatt nem ajánlatod. Nyáron szerencsére mindig találni természetes anyagokat: gyékény talpú flip-flopok, pamutszövet felsővel ellátott szandálok, ezek is jól szellőznek, a textil borítás miatt vidám, divatos színekben pompáznak, ráadásul az áruk is kedvező szokott lenni. A kismama ruhák jó alapjai lehetnek ezek a cipők.

Ki van itt?

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi

stat