Helikopteres mentés síelésnél

A síelés egyik legnagyobb előnye, azaz hogy a világtól elzártan, egy gyönyörű, hófedte hegycsúcson töltjük a szabadidőnket, könnyedén a hátrányává is válhat, ha valami baj történik. Hiszen baleset esetén minél gyorsabb ellátásra van szükség, azonban a mentőautó a havas hegycsúcsot nem tudja megközelíteni. Szerencsére a technika fejlődésével ma már olyan helyekről is ki lehet menteni az embereket, ahová akár még egy hegymászó sem tudna elérni.

Ezekben az esetekben mentőhelikopterre van szükség, amely akár leszállás nélkül is fel tudja venni a sérültet.
Azonban ennek kiszállási díja több millió forintnak megfelelő költség is lehet. Hazatérve, a baleset után felépülve nem szívesen töltenénk a következő éveket azzal, hogy előteremtjük ezt az összeget. Ezért érdemes olyan síbiztosítási csomagot választani, amely helikopteres mentést is tartalmaz.

Erre lehet szükség akkor is, ha egyik útitársunk eltűnik, és helikopteres kutatásra van szükség, amelyhez akár több légi jármű is kellhet.

A síbiztosítás ezenkívül minden olyan esetben fedezi költségeinket, amikor egy hagyományos utasbiztosítás. Fedezetet nyújt például a poggyászkárra, és tartalmazza a gyógyszeres kezelés költségeit. Ezen kívül anyagi segítséget jelent a sífelszerelés ellopása, autóbaleset vagy poggyászkár esetén is. Válasszunk olyan síelési utasbiztosítást, amely felelősségbiztosítást is tartalmaz. Így a másoknak okozott kár megtérítése, illetve a baleset miatt kiesett munkabér kifizetése sem a mi feladatunk lesz, hanem a biztosítóé.

Ki van itt?

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi

stat